WhatsValue logo

WhatsValue 

Verstuur maximaal 1 voorwerp per uur

Kies je eigen persoonlijke toevoeging

Voeg meer aankoopgegevens toe

Beoordeel specifieke kenmerken

Bepaal zelf je waardepeildatum

Taxeer nog nauwkeuriger

Help   |   Over   |   Plus

WhatsValue 

PLUS

Verstuur onbeperkt voorwerpen per uur

Kies je eigen persoonlijke toevoeging

Voeg meer aankoopgegevens toe

Beoordeel specifieke kenmerken

Bepaal zelf je waardepeildatum

Taxeer nog nauwkeuriger

Mail met Plus al je voorwerpgegevens binnen één uur,

dan betaal je in totaal maar €10

WhatsValue is de handigste manier om je

inboedel te taxeren

WhatsValue Plus taxeert nog nauwkeuriger

Vanuit de combinatie van gemaksnelheid en een voordelig tarief maken wij officiële inboedeltaxaties toegankelijk voor een breed publiek. Wij helpen met het taxeren van jouw spullen. Dat doen we door meerdere opname varianten voordelig aan te bieden. Om zo taxaties te realiseren die door alle instanties worden geaccepteerd. Want taxaties is wat we doen. Dag in, dag uit. We staan klaar om je te helpen.


Technologie ontwikkelt zich snel. Maar wij gelukkig ook. Vanaf 2005 zijn wij dé specialist voor erkende inboedeltaxaties op basis van het DIA-algoritme (Dagwaarde door Indexering en Afschrijving). Hierbij wordt aan elk voorwerp een geldprijs gekoppeld (een marktconforme dagwaarde) en wordt alles schriftelijk vastgelegd.


Onze taxaties zijn transparant omdat het DIA-algoritme ook gebruikmaakt van officiële CBS indexcijfers (Centraal Bureau voor de Statistiek) en van de richtlijnen 'verwachte levensduur gebruiksvoorwerpen' van de grote verzekeraars. Mede daarom worden onze rechtsgeldige taxaties door alle instanties geaccepteerd.


Let op! Wij taxeren de dagwaarde van méér dan 10.000 verschillende inboedel voorwerpen (huisraad), met uitzondering van voorwerpen met een 'zeldzaamheidswaarde' zoals: kunst, antiek en lijfsieraden.Welkom bij WhatsValueQuick Help


Gebruiksvoorwaarden
Bekijk hier de Gebruiksvoorwaarden en het Cookiebeleid
Méér dan 10.000 verschillende inboedel voorwerpen
Wij taxeren de dagwaarde van méér dan 10.000 verschillende inboedel voorwerpen (huisraad), met uitzondering van voorwerpen met een 'zeldzaamheidswaarde' zoals: kunst, antiek en lijfsieraden.
Registratie?
Nee, registratie is bij ons niet nodig. Elke taxatie via WhatsValue.com is in principe anoniem. Wel is een geldig e-mailadres nodig voor het verzenden van de taxatie resultaten.
Gratis te gebruiken?
Ja, WhatsValue is voor iedereen gratis te gebruiken. Je kan altijd upgraden naar WhatsValue Plus. Mail met Plus al je voorwerpgegevens binnen één uur, dan betaal je in totaal maar €10. Na verzending van je laatste voorwerpgegevens ontvang je de factuur via e-mail. Na betaling verzenden wij alle getaxeerde waarden.

Lukt het niet al je voorwerpen binnen één uur te verzenden? Geen probleem! Ga rustig door met verzenden van je voorwerpgegevens. Wij zenden je pas de totale factuur één uur na jouw laatste verzending. Makkelijk alles in één simpele betaling.
Onbeperkt aantal voorwerpen
Mail met Plus al je voorwerpgegevens binnen één uur, dan betaal je in totaal maar €10. Na verzending van je laatste voorwerpgegevens ontvang je de factuur via e-mail. Na betaling verzenden wij alle getaxeerde waarden.

Lukt het niet al je voorwerpen binnen één uur te verzenden? Geen probleem! Ga rustig door met verzenden van je voorwerpgegevens. Wij zenden je pas de totale factuur één uur na jouw laatste verzending. Makkelijk alles in één simpele betaling.
Aankoopjaar = Het aankoopjaar is het jaar waarin je het te taxeren voorwerp hebt gekocht. De aankoopmaand is de maand waarin je het te taxeren voorwerp hebt gekocht.
Aankoopwaarde of aankoopbedrag = Het aankoopbedrag dat je ten tijde van de aankoopdatum voor het te taxeren voorwerp hebt betaald.
Conditie ; Geef een realistisch beoordelingscijfer (van 0 tot 100) van de huidige conditie van het te taxeren voorwerp. Vind je dit moeilijk? Vul dan 60 (normale conditie) in.

De beoordelingscijfers hebben de volgende betekenis:
91 t/m 100 = Uitstekende conditie (nieuw in de verpakking)
81 t/m 90 = Zeer goede conditie
71 t/m 80 = Goede conditie
61 t/m 70 = Ruim voldoende conditie
60 = neutrale - normale conditie
51 t/m 59 = Voldoende conditie
41 t/m 50 = Matige conditie
31 t/m 40 = Onvoldoende conditie
21 t/m 30 = Ruim onvoldoende conditie
11 t/m 20 = Slechte conditie
0 t/m 10 = Zeer slechte conditie (zeer beschadigd)
Kwaliteit ; Geef een realistisch beoordelingscijfer (van 0 tot 100) van de kwaliteit bij aankoop van het te taxeren voorwerp. Vind je dit moeilijk? Vul dan 60 (normale kwaliteit) in.

De beoordelingscijfers hebben de volgende betekenis:
91 t/m 100 = Uitstekende kwaliteit (best verkrijgbare kwaliteit)
81 t/m 90 = Zeer goede kwaliteit
71 t/m 80 = Goede kwaliteit
61 t/m 70 = Ruim voldoende kwaliteit
60 = neutrale - normale kwaliteit
51 t/m 59 = Voldoende kwaliteit
41 t/m 50 = Matige kwaliteit
31 t/m 40 = Onvoldoende kwaliteit
21 t/m 30 = Ruim onvoldoende kwaliteit
11 t/m 20 = Slechte kwaliteit
0 t/m 10 = Zeer slechte kwaliteit (kwalitatief het slechtste)
Vewrkoopbaarheid ; Geef een realistisch beoordelingscijfer (van 0 tot 100) van de verkoopbaarheid (is het voorwerp snel of langzaam te verkopen op de 2e handsmarkt?) van het te taxeren voorwerp. Vind je dit moeilijk? Vul dan 60 (normale verkoopbaarheid) in.

De beoordelingscijfers hebben de volgende betekenis:
91 t/m 100 = Uitstekende verkoopbaarheid (heel veel kopers - geen aanbieders)
81 t/m 90 = Zeer goede verkoopbaarheid
71 t/m 80 = Goede verkoopbaarheid
61 t/m 70 = Ruim voldoende verkoopbaarheid
60 = neutrale - normale verkoopbaarheid
51 t/m 59 = Voldoende verkoopbaarheid
41 t/m 50 = Matige verkoopbaarheid
31 t/m 40 = Onvoldoende verkoopbaarheid
21 t/m 30 = Ruim onvoldoende verkoopbaarheid
11 t/m 20 = Slechte verkoopbaarheid
0 t/m 10 = Zeer slechte verkoopbaarheid (geen koper - heel veel aanbieders)
Waardepeildatum = De waardepeildatum is die datum welke aangeeft voor welke datum de dagwaarde van het voorwerp bepaald is. De waardepeildatum hoeft niet altijd ''vandaag' te zijn. Het DIA-algoritme heeft een unieke taxatiemethode waardoor je in principe elke datum in het verleden (tot maximaal 5 jaar geleden) als waardepeildatum kunt opgeven.
Waardevermindering
Wist je dat een inboedel al gauw uit meer dan 80 verschillende voorwerpen bestaat? Elk voorwerp heeft een eigen aankoopmoment, een eigen verwachte levensduur en valt natuurlijk in een eigen indexcategorie. Dat maakt elk voorwerp uniek, inclusief de bijbehorende waardevermindering.

Jouw spullen worden steeds minder waard doordat ze ouder worden of slijten. Dit heet waardevermindering. De 'dag' waarde van elk voorwerp taxeren we door van de geindexeerde nieuwwaarde de waardevermindering af te halen. Hoe hoog deze waardevermindering is, moeten we berekenen. Dit doen we met behulp van het DIA-algoritme (Dagwaarde door Indexering en Afschrijving).

De dagwaarde hangt af van het gebruik (conditie) het merk (kwaliteit) en de ouderdom (verkoopbaarheid). Zo slijt een fauteuil in het huis van een gezin met drie kleine kinderen sneller dan een fauteuil in het huis van een gepensioneerd echtpaar. De dagwaarde zal dan dus sneller dalen. Ook het merk van een product heeft invloed op de dagwaarde. Een wasmachine van Miele houdt langer zijn waarde dan een wasmachine van een onbekend merk. De dagwaarde van dure spullen daalt minder snel dan de dagwaarde van goedkopere spullen, dit komt tot stand door vraag en aanbod op de tweedehandsmarkt.
Taxatie rechtsgeldig?
Ja, als de input correct is, dan zijn de taxaties met WhatsValue.com rechtsgeldig en worden ze door alle instanties geaccepteerd. Wij zijn recentelijk benoemd tot deskundige bij rechtzaken door de Rechtbank Zeeland-West-Brabant.
Artikel 7:960BW
"De verzekerde zal krachtens de verzekering geen vergoeding ontvangen waardoor hij in een duidelijk voordeliger positie zou geraken. De vorige zin mist toepassing bij voorafgaande taxatie van de waarde van een zaak tot stand gekomen krachtens een aan een deskundige opgedragen beslissing of krachtens een beslissing van partijen overeenkomstig het advies van een deskundige."

Alle voorwerpen worden bij ons met het DIA-algoritme naar dagwaarde berekend. Deze dagwaarde komt altijd tot stand door de factoren 'indexering' en 'afschrijving'. Hierdoor voldoet ons inboedeltaxatierapport altijd aan het indemniteitsbeginsel (artikel 7:960BW). Uitzondering op deze regel zijn de voorwerpen met een zeldzaamheidswaarde, zoals: kunst, antiek en lijfsieraden. Deze worden in ons opgenomen als stelpost.
Waardebepaling
Vanaf 2005 zijn wij dé specialist voor erkende inboedeltaxaties op basis van het DIA-algoritme (Dagwaarde door Indexering en Afschrijving). Hierbij wordt de dagwaarde getaxeerd door de geïndexeerde nieuwwaarde te corrigeren met de berekende en de beoordeelde afschrijving. Kijk ook bij de vraag: wat is een DIA-algoritme?

Onze inboedeltaxaties zijn transparant, schriftelijk vastgelegd en met officiële CBS indexcijfers (Centraal Bureau voor de Statistiek) onderbouwd. Tevens gebruiken wij de richtlijnen 'verwachte levensduur gebruiksvoorwerpen' van de grote verzekeraars. Onze taxaties worden mede daarom door alle instanties geaccepteerd.
DIA-algoritme = (Dagwaarde door Indexering en Afschrijving) Dit is de meest betrouwbare taxatiemethode om de dagwaarde van een voorwerp (huisraad) te taxeren. Dit gebeurt door indexering (CBS) van de aankoopwaarde naar nieuwwaarde om deze daarna te corrigeren met een afschrijvingspercentage op basis van levensduur i.c.m. het gewogen beoordelingscijfer (0 tot 100) van de specifieke kenmerken, zoals: conditie, kwaliteit en verkoopbaarheid.
Een inboedeltaxatie is nodig wanneer feiten belangrijker zijn dan emoties, zoals bij:
- boedelbeschrijving bij overlijden voor erfbelasting (óók indien de inboedel vrijwel geen waarde meer heeft)
- verrekening bij een onderlinge verdeling (een taxatierapport voorkomt 'gevoel' van oneerlijke verdeling)
- aangifte successie (Belastingdienst)
- beslaglegging op de inboedel (deurwaarder geeft een beslagexploot af)
- een vaststellingsovereenkomst (notariële inboedelverklaring)
- scheiden (voor een eerlijke inboedelverdeling bij echtscheiding of relatie beëindiging)
- overlijden (voor een eerlijke inboedelverdeling bij een nalatenschap of erfenis)
- beneficiaire aanvaarding (om een erfenis inzichtelijk maken)
- hoogte van een veroorzaakte schade (aansprakelijkheid of second opinion)
- een wettelijke verplichting tot boedelbeschrijving (erfrecht bij minderjarigen)
- een verzoek aan of van een Nederlandse rechter, notaris, mediator, executeur of advocaat
- verkoopprijs voor 2e handsvoorwerpen (voor o.a. Marktplaats)
- overname bedrijfsinventaris (inbreng in bedrijfsvermogen of fiscale overdracht)
- een contra-expertise (verzekeringen)
- woningontruimingen (vastlegging als bewijs)
Een inboedeltaxatierapport is verkrijgbaar via onze website www.boedeltaxateur.nl
Bekijk het voorbeeld inboedeltaxatierapport
Dagwaarde = De dagwaarde wordt soms ook wel de marktwaarde of de economische waarde genoemd. De dagwaarde is de huidige nieuwwaarde waar de afschrijving vanaf is gehaald. Deze afschrijving komt tot stand op basis van een voorwerpafhankelijke gemiddelde levensduur i.c.m. specifieke kenmerken (beoordelingscijfers van 0 tot 100) van het voorwerp, zoals: conditie, kwaliteit en verkoopbaarheid.

De dagwaarde is dus de waarde van uw inboedel op de dag die uzelf bepaalt (peildatum). Uw spullen worden steeds minder waard doordat ze ouder worden of slijten. Dit heet waardevermindering. De dagwaarde van uw inboedel is dus de nieuwwaarde min de waardevermindering. Hoe hoog deze waardevermindering is, moeten we berekenen. Dit doen we met behulp van het DIA-algoritme. Dit algoritme taxeert de dagwaarde op basis van van het gebruik (conditie), het merk (kwaliteit) en of het voorwerp gewild is (verkoopbaarheid).

Zo slijt de vloerbedekking in het huis van een gezin met drie kleine kinderen eerder dan de vloerbedekking in het huis van een gepensioneerd echtpaar. De dagwaarde zal dus sneller dalen (lagere beoordeling van de conditie). Ook het merk van een product heeft invloed op de dagwaarde. Een telefoon van een gewild merk houdt langer zijn waarde dan een telefoon van een onbekend merk (hogere beoordeling van de verkoopbaarheid). Tot slot daalt de dagwaarde van dure spullen minder snel dan de dagwaarde van goedkopere spullen (hogere beoordeling van kwaliteit).

Realistische beoordelingscijfers van de kenmerken conditie, kwaliteit en verkoopbaarheid zijn cruciaal voor een correcte taxatie van de dagwaarde.
Aankoopgegevens niet aanwezig? = Maak zelf een realistische inschatting van de aankoopdatum en het aankoopbedrag, deze zijn noodzakelijk voor een correcte taxatie.
Nieuwwaarde = Het bedrag dat nodig is voor het verkrijgen van een nieuw voorwerp van dezelfde soort en dezelfde kwaliteit. De getaxeerde nieuwwaarde komt tot stand door de aankoopwaarde te corrigeren op basis van de indexcijfers van het CBS. Dit is nodig om vanaf de juiste waarde af te schrijven. Stel je computer 10 jaar oud en is destijds gekocht voor €750. Na taxatie blijkt dat de huidige nieuwwaarde (de huidige prijs voor een soortgelijke computer) zo goed als gehalveerd is. Andersom kan natuurlijk ook, dat een soortgelijk voorwerp in 10 jaar tijd 2 keer zo duur is geworden.
Marktpwaarde = De marktwaarde of economische waarde is het bedrag dat het voorwerp zou hebben opgebracht als het op de dag van de waardepeildatum zou zijn verkocht op de vrije markt.
Restwaarde = Na afloop van de levensduur heeft het voorwerp nog een klein percentage van de huidige nieuwwaarde over als restwaarde. Op deze restwaarde wordt vervolgens ook nog afgeschreven. Bij een dagwaarde van € 0,00 is ook de gehele restwaarde afgeschreven.
Zeldzaamheidswaarde = Sommige voorwerpen kunnen door schaarste (sterk) in waarde stijgen, zoals: antiek, kunst en sieraden. Dit soort voorwerpen worden door ons als stelpost getaxeerd. Zij worden enkel geindexeerd en niet gecorrigeerd met afschrijving. Wij adviseren bij dit soort voorwerpen altijd een op dat vakgebied deskundige te raadplegen.
Tweedehands gekochte voorwerpen
Wanneer je bijvoorbeeld in 2015 een tweedehands voorwerp hebt gekocht voor € 100, dan is dat de 'tussentijdse' dagwaarde van dat moment. Om de huidige dagwaarde te taxeren, hou je gewoon het aankoopjaar (2015) en het aankoopbedrag (100) aan.
Altijd binnen 24 uur klaar
Zodra wij de gegevens in goede orde hebben ontvangen, zorgen wij direct voor de verwerking. Na verzending van je laatste voorwerpgegevens ontvang je de factuur uur via e-mail. Zodra de betaling is voldaan, verzenden wij alle getaxeerde waarden.